Такмичења

Штампа

онкурс за упис ученика у средњу школу биће у продаји од петка 25. маја

Резултат слика за Конкурс за упис ученика у средњу школу у продаји од петкаКонкурс за упис ученика у средњу школу биће у продаји од петка 25. маја и може се купити у књижарама ширем Србије по цени од 250 динара, али и поузећем, саопштио је Просветни преглед.У Конкурсу су наведени подаци о броју ученика по школама чији је оснивач Република Србија

, аутономна покрајина или јединица локалне самопураве, подручјима рада, образовним профилима и трајању образовања.

Наведена су таксативно документа потребна за упис, али и услови за пријем у установе за смештај и исхрану, као и списак домова и школа које нуде интернатске услуге.

У Конкурсу се могу наћи и подаци о условима за добијање ученицких кредита и стипендија, као и новој мрежи средњих школа и новинама у општем средњем и стручном образовању и васпитању.

Саставни део Конкурса за упис у школску 2018/19. годину су и Пријава за испит и листа жеља, на цијем списку може да буде највише 20 образовних профила – потенцијалних будућих занимања.

 

Истовремено са Конкурсом Просветни преглед це објавити и Информатор са оријентационим бројем бодова рангираних ученика по школама у последње три школске године. Ни Информатор неће мењати цену из претходних година – може се пазарити за 220 динара.

Издања ће моћи да се купе у књижарама Просветног прегледа, Службеног гласника, Завода за уџбенике и другим књижарама.