Прва основна школа краља Петра II

  • 1skola
  • 300863161 1295476421193306 4572904186483770844 n
  • engleski2023
  • IMG 2219
  • mask2023
Штампа

На европском путу

Пројекти су саставни део рада наше школе. Дајемо им велики значај, а њихова реализација доприноси стварању боље атмосфере у школи. Неки од њих су нам обезбедили адекватније условe за боравак и рад, други да проширимо видике, развијемо посебне вештине и упознамо нове вредности.
План је да се у наредном периоду нешто више посветимо пројектима Европске уније који се реализују у оквиру програма Erasmus+. Почетком децембра прошле године одржана је тродневна конференција у Љубљани, главном граду Словеније, на тему могућности за сарадњу у оквиру eTwinning пројеката. На конференцији је учествовало девет словенских земаља, а Србија је имала три представника. (https://www.facebook.com/eTwinningSlovenija) Част да буде део српске делегације на овом догађају имала је наставница енглеског језика из наше школе, Емина Јеремић Мићовић. Теме конференције су биле везане за могућности учешћа на пројектима који у фокусу имају инклузију и који ће помоћи стварању једнаких услова за ученике свих школа. Учесници су разменили своја знања и искуства, а промовисани су и примери добре праксе из Европе.
Наша школа има активан налог на порталу Европске уније посвећеном пројектима у образовању https://school-education.ec.europa.eu/.../prva-osnovna..., а ученици одељења 6-3, на часовима медијске писмености, реализују три eTwinning пројекта са својим вршњацима из Јерменије, Пољске, Босне и Херцеговине и Словеније.