Прва основна школа краља Петра II

  • DSCN0313
Штампа

Прославили смо дан школе

"Шта можеш у Денверу кад си мртав, то смо гледали. А шта све можеш у школи кад си жив и кад си ученик?"

Fotografija Прва Основна Школа Андријаш.

 

Овако је Миа Пурић,

Fotografija Прва Основна Школа Андријаш.

ученица осмог разреда, започела обраћање свима онима који су дошли да заједно обележимо Дан школе. А обележили смо 188 година постојања. Мало ли је? Били су ту драги људи који су некада радили у овој школи, представници градске управе, ученици и њихови родитељи, радници школе (опростите ако сам некога заборавила да поменем). Овај дан је резервисан да поздравимо колеге који су отишли у пензију током претходне школске године, да честитамо онима који обележавају десет, двадесет, тридесет или тридесет пет година рада, да се подсетимо успеха којима се поносимо.

Fotografija Прва Основна Школа Андријаш.

 

Ово је била и прилика да наградимо најуспешније на литерарном и ликовном конкурсу (о њима посебан текст).
После музичке нумере "Музика на струју" коју је извео хор под вођством наставнице Јасминке Гајић, и духовитог Мииног наступа (текст написала наставница Јулија Филиповић), ученици драмске секције извели су сценски приказ под називом "Nomen est omen" на текст наставника Милоша Рацића. Ученици у улози наставника подсетили су нас да ми који учимо друге, морамо и сами да учимо.


Читав догађај обогатили су и ученици из ИО Стапари својим "Јавним часом српског језика", а причу потпуном учинио наступ хора.
Нама не преостаје ништа друго него да се захвалимо свима који су били са нама. Видимо се следеће године.

Преузето са  фејсбук странице Андријаш